Instructions: This Monk test contains JK Bank Physics Problems with answer. This will help you in JK bank exam preparation.

This is a FREE online JK Bank Monk Test on topic JK Bank Physics Problems with answer. You DO NOT pay money to anyone to attend this test.
Each question carries 1 mark, no negative marks.
DO NOT refresh the page.
All the best :-).

Results

-

#1. Radiocarbon is produced in the atmosphere as a result of

Answer: Option A

#2. It is easier to roll a stone up a sloping road than to lift it vertical upwards because

Answer: Option D

#3. The absorption of ink by blotting paper involves

Answer: Option B

#4. Siphon will fail to work if

Answer: Option B

#5. Large transformers, when used for some time, become very hot and are cooled by circulating oil. The heating of the transformer is due to

Answer: Option C

#6. Nuclear sizes are expressed in a unit named

Answer: Option A

Explanation:

Fermi – A unit of length equal to 10-15 meter (one femtometer), used in nuclear physics. It is similar to the diameter of a proton.

#7. Light year is a unit of

Answer: Option B

#8. Mirage is due to

Answer: Option A

#9. Light from the Sun reaches us in nearly

Answer: Option C

#10. Stars appears to move from east to west because

Answer: Option B

#11. Stars appears to move from east to west because

Answer: Option B

#12. Pa(Pascal) is the unit for

Answer: Option B

#13. Planets do not twinkle because

Answer: Option D

#14. Metals are good conductors of electricity because

Answer: Option A

#15. Let a thin capillary tube be replaced with another tube of insufficient length then, we find water

Answer: Option B

#16. Out of the following pairs, choose the pair in which the physical quantities do not have identical dimension?

Answer: Option C

#17. If two bodies of different masses, initially at rest, are acted upon by the same force for the same time, then the both bodies acquire the same

Answer: Option B

#18. Pick out the scalar quantity

Answer: Option B

#19. Rectifiers are used to convert

Answer: Option B

#20. out of the following, which is not emitted by radioactive substance?

Answer: Option D

#21. Sound waves in air are

Answer: Option B

finish