Instructions: This Monk test contains JK Bank General Science Problems with answer. This will help you in JK bank exam preparation.

This is a FREE online JK Bank Monk Test on topic JK Bank General Science Problems with answer. You DO NOT pay money to anyone to attend this test.
Each question carries 1 mark, no negative marks.
DO NOT refresh the page.
All the best :-).

Results

-

#1. Brass gets discoloured in air because of the presence of which of the following gases in air?

Answer: Option B

#2. Which of the following is a non metal that remains liquid at room temperature?

Answer: Option B

#3. Chlorophyll is a naturally occurring chelate compound in which central metal is

Answer: Option B

#4. Which of the following is used in pencils?

Answer: Option A

#5. Which of the following metals forms an amalgam with other metals?

Answer: Option B

#6. The gas usually filled in the electric bulb is

Answer: Option A

#7. Washing soda is the common name for

Answer: Option A

Explanation:

What is the scientific name for washing soda?

Sodium carbonate (also known as washing soda or soda ash), Na2CO3 is a sodium salt of carbonic acid.

Scientific name for baking soda?

Sodium bicarbonate or sodium hydrogen carbonate is the chemical compound with the formula NaHCO3. Sodium bicarbonate is a white solid that is crystalline but often appears as a fine powder. Since it has long been known and is widely used, the salt has many related names such as baking soda, bread soda, cooking soda, and bicarbonate of soda.

#8. Quartz crystals normally used in quartz clocks etc. is chemically

Answer: Option A

#9. Which of the gas is not known as green house gas?

Answer: Option D

Explanation:

In order, the most abundant greenhouse gases in Earth’s atmosphere are:

* water vapor
* carbon dioxide
* methane
* nitrous oxide
* ozone
* chlorofluorocarbons

#10. Bromine is a

Answer: Option B

#11. The hardest substance available on earth is

Answer: Option C

#12. The variety of coal in which the deposit contains recognisable traces of the original plant material is

Answer: Option D

#13. Tetraethyl lead is used as

Answer: Option D

#14. Which of the following is used as a lubricant?

Answer: Option A

#15. The inert gas which is substituted for nitrogen in the air used by deep sea divers for breathing, is

Answer: Option C

#16. The gases used in different types of welding would include

Answer: Option D

#17. The property of a substance to absorb moisture from the air on exposure is called

Answer: Option B

#18. In which of the following activities silicon carbide is used?

Answer: Option C

#19. The average salinity of sea water is

Answer: Option B

#20. When an iron nail gets rusted, iron oxide is formed

Answer: Option C

finish