Instructions: This Monk test contains JK Bank Chemistry Problems with answer. This will help you in JK bank exam preparation.

This is a FREE online JK Bank Monk Test on topic JK Bank Chemistry Problems with answer. You DO NOT pay money to anyone to attend this test.
Each question carries 1 mark, no negative marks.
DO NOT refresh the page.
All the best :-).

Results

-

#1. The nucleus of an atom consists of

Answer: Option C

#2. The number of moles of solute present in 1 kg of a solvent is called its

Answer: Option A

#3. The most electronegative element among the following is

Answer: Option C

#4. The metal used to recover copper from a solution of copper sulphate is

Answer: Option D

#5. The metallurgical process in which a metal is obtained in a fused state is called

Answer: Option A

#6. The oldest rocks in the earth's crust were once molten, and came from deep inside the earth. The molten rock, called magma, spewed out in volcanic eruptions during the earth;s early life and solidified into hard rock's called

Answer: Option C

#7. The law which states that the amount of gas dissolved in a liquid is proportional to its partial pressure is

Answer: Option C

#8. The gas present in the stratosphere which filters out some of the sun's ultraviolet light and provides an effective shield against radiation damage to living things is

Answer: Option B

#9. The most commonly used bleaching agent is

Answer: Option C

#10. The nucleus of a hydrogen atom consists of

Answer: Option A

#11. The heat required to raise the temperature of body by 1 K is called

Answer: Option B

#12. The nuclear particles which are assumed to hold the nucleons together are

Answer: Option D

#13. The octane number of zero is assigned to

Answer: Option B

#14. The metal that is used as a catalyst in the hydrogenation of oils is

Answer: Option A

#15. The most abundant rare gas in the atmosphere is

Answer: Option C

#16. The ore which is found in abundance in India is

Answer: Option A

#17. The inherited traits of an organism are controlled by

Answer: Option C

#18. The heat energy produced when the human body metabolises 1 gram of fat is

Answer: Option C

#19. What are the number of moles of CO2 which contains 16 g of oxygen?

Answer: Option A

Explanation:

One mole of CO2 has mass of 44 g and 32 g of O2. So 16 g of O2 have 22 g of CO2 or 0.5 moles of it.

#20. The main use of salt in the diet is to

Answer: Option B

finish