Instructions: This Monk test contains JK Bank Biology Problems with answer. This will help you in JK bank exam preparation.

This is a FREE online JK Bank Monk Test on topic JK Bank Biology Problems with answer. You DO NOT pay money to anyone to attend this test.
Each question carries 1 mark, no negative marks.
DO NOT refresh the page.
All the best :-).

Results

-

#1. Ordinary table salt is sodium chloride. What is baking soda?

Answer: Option D

#2. Ozone hole refers to

Answer: Option C

#3. Pine, fir, spruce, cedar, larch and cypress are the famous timber-yielding plants of which several also occur widely in the hilly regions of India. All these belong to

Answer: Option B

#4. Pollination is best defined as

Answer: Option A

#5. Plants receive their nutrients mainly from

Answer: Option D

#6. Movement of cell against concentration gradient is called

Answer: Option B

Explanation:

Active transport, this is the only transport method that can move species against their concentration gradient (from low to high concentration). Facilitated diffusion only moves species down their concentration gradient from high to low concentration.

#7. Photosynthesis generally takes place in which parts of the plant?

Answer: Option A

#8. Plants synthesis protein from

Answer: Option C

#9. Plants absorb dissolved nitrates from soil and convert them into

Answer: Option A

#10. Out of 900 reported species of living gymnosperms, conifers are represented by about 500 species, About 2,50,000 species of angiosperms (flowering plants) have also been reported in the world. The vast and dominant woodlands in Europe, Asia, North America and mountains such as Himalayas are wooded with

Answer: Option C

#11. One of the following is not a function of bones.

Answer: Option C

#12. Plants absorb most part of water needed by them through their

Answer: Option C

#13. Photo-oxidation is

Answer: Option D

#14. Process of cell division can take place by

Answer: Option C

#15. Most highly intelligent mammals are

Answer: Option B

#16. Plant development is influenced by

Answer: Option D

#17. Prokaryotic cells lack

Answer: Option D

#18. Photosynthesis takes place faster in

Answer: Option B

#19. Nucleus, the genetic material containing rounded body in each cell, was first discovered in 1831 by

Answer: Option B

#20. Primary phloem develops from

Answer: Option D

finish