Instructions: This Monk test contains JK Bank Basic General Knowledge Problems with answer. This will help you in JK bank exam preparation.

This is a FREE online JK Bank Monk Test on topic JK Bank Basic General Knowledge Problems with answer. You DO NOT pay money to anyone to attend this test.
Each question carries 1 mark, no negative marks.
DO NOT refresh the page.
All the best :-).

Results

-

#1. Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world's

Answer: Option A Explanation:

#2. Entomology is the science that studies

Answer: Option B

Explanation:

Entomology: The branch of zoology concerned with the study of insects.

#3. Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

Answer: Option B

#4. Garampani sanctuary is located at

Answer: Option B

#5. For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

Answer: Option D

#6. Hitler party which came into power in 1933 is known as

Answer: Option B

#7. FFC stands for

Answer: Option B

#8. Fastest shorthand writer was

Answer: Option A

#9. Epsom (England) is the place associated with

Answer: Option A

#10. First human heart transplant operation conducted by Dr. Christiaan Barnard on Louis Washkansky, was conducted in

Answer: Option A

Explanation:

Louis Washkansky (1913 – 21 December 1967) was the recipient of the world’s first human heart transplant.

Washkansky died of double pneumonia eighteen days after the transplant because of a weakened immune system.

#11. Galileo was an Italian astronomer who

Answer: Option D

#12. Habeas Corpus Act 1679

Answer: Option D

#13. Exposure to sunlight helps a person improve his health because

Answer: Option D

#14. Golf player Vijay Singh belongs to which country?

Answer: Option B

#15. Guarantee to an exporter that the importer of his goods will pay immediately for the goods ordered by him, is known as

Answer: Option A

#16. First Afghan War took place in

Answer: Option A

#17. Gulf cooperation council was originally formed by

Answer: Option A

Explanation:

Gulf cooperation council was created on May 25, 1981, the 630-million-acre (2,500,000 km2) Council comprises the Persian Gulf states of Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar, Saudi Arabia and the United Arab Emirates.

The unified economic agreement between the countries of the Gulf Cooperation Council was signed on November 11, 1981 in Abu Dhabi. These countries are often referred to as The GCC States.

#18. First China War was fought between

Answer: Option A

#19. Dumping is

Answer: Option D

Explanation:

Dumping is a term that is used in financial markets as well as in international trade. In the context of buying and selling securities, dumping refers to the practice of selling large blocks of securities. More specifically, when dumping securities the seller is primarily interested in getting rid of the securities at any price. One simply dumps, or unloads, on the market with no regard to the selling price of the securities.

Dumping is also used in a commercial sense in the context of international trade. It refers to the practice of one country selling commodities or finished products in another country below cost or fair market value. Predatory dumping occurs when one nation exports goods to another nation below cost or fair market value in order to obtain market share at the expense of domestic competitors. In many cases, predatory dumping drives out domestic competition. Then, having established a dominant marketing position in the industry, the predatory dumpers raise their prices well above previous levels.

Many nations, including the United States, have enacted antidumping laws that provide for the imposition of antidumping penalties or tariffs when a case of dumping can be proven. Following the Uruguay Round of Multilateral Trade Negotiations in 1993, the General Agreement on Tariffs and Trade (GATT) contained provisions to standardize antidumping measures by different nations. Antidumping measures affect not only the practice of dumping goods into the U.S. market, they also affect the ability of U.S. companies to export goods to other countries at competitive prices.

#20. For the Olympics and World Tournaments, the dimensions of basketball court are

Answer: Option B

finish